Send to a friend

Piept de miel umplut

Cantitati: Pieptul unui miel, 12 oua de prepelita, 2 legaturi de marar, o lingurita de cimbru, 2 cepe mici, 300 g pesmet, 3 linguri de unt, 200 g lapte, piper, 100 g ulei de masline.

Preparare: Se curata foarte bine pieptul mielului si sub pielita, pe muschi, se pune un strat cu urmatoarea compozitie, realizata din cele 12 oua batute, mararul tocat marunt, cimbrul, pesmetul, cepele taiate marunt, laptele si piperul. Umplutura aceasta se asaza, in mod egal, pe muschiul pieptului de miel. Apoi se coase pielita cu ata (ca si gusa de curcan). Se pune la cuptor la foc potrivit, intr-o tava, pe care am uns-o cu unt. Friptura se intoarce in intervalul cat sta in cuptor si se stropeste cu zeama din tava, apoi cu uleiul de masline, pana se rumeneste. Sosul din tava se toarna peste feliile de piept umplut, alaturi de o garnitura de sfecla sau castraveciori.



« articolul anterior     articolul urmator »